Descobrim les barraques de vinya del nostre poble

1 vot2 vots3 vots4 vots5 vots (sense votacions... encara)
Loading...
Comparteix aquest projecte
  • Tweet This!
  • Facebook

L’escola Coll de Gossem i l’escola de Maians són dues escoles rurals del municipi de Castellfollit del Boix, integrades en la ZER Bages. Hi ha cinc quilòmetres d’una escola a l’altra. Tenen una especificitat única a Catalunya que consisteix en què, tot i ser dues escoles administrativament independents, des de fa dinou anys funcionen com una sola escola, de manera que a l’escola Coll de Gossem s’hi escolaritzen els nens i nenes d’infantil i de cicle inicial, i a l’escola de Maians, els de cicle mitjà i cicle superior. Hi ha projectes que els fem en comú, com una sola escola. Cada curs triem un aspecte del nostre entorn natural, social o cultural i en fem un treball. Aquest any hem triat fer una aproximació a les barraques de vinya. Hem triat aquest aspecte perquè són un element molt present al nostre paisatge que representa un lligam entre el moment present i el passat, i creiem que l’escola ha d’afavorir el coneixement de la nostra història a partir de la lectura dels elements que romanen per explicar-ho, especialment els paisatgístics i arquitectònics.

Objectius:

– Plantejar-se interrogants sobre el que es veu a l’entorn i aprofundir en el seu coneixement.

– Practicar la lectura i interpretació del paisatge.

– Conèixer la pròpia història a travers de documents orals i escrits, especialment la rellevància que va tenir el cultiu de la vinya al poble i a la comarca en general.

– Relacionar el medi natural amb el seu ús.

– Conèixer els diferents tipus de barraques de vinya segons la seva construcció, relacionant-ho amb la geologia del terreny.

– Conèixer la tecnologia emprada per a construïr les barraques de vinya.

– Conèixer els animals i plantes que viuen a l’entorn de la barraca de vinya.

– Gaudir amb la investigació d’un aspecte del propi territori.

 

Alumnes de l’escola de Maians i Coll de Gossem, de Maians (Bages)

Mestres: Carme López i Núria Corbella

Adreça electrònica: a8016070@xtec.cat

Creative Commons Attribution-Share Alike